De primeur van ons nieuwe nieuwsbriefsysteem

8 jul.

Namens het LOM verstuurden we vandaag de gepersonaliseerde nieuwsbrief aan degenen die zich ingeschreven hebben voor het congres Handhaven met een Ster.

De primeur van ons nieuwe nieuwsbriefsysteem

303 deelnemers kregen vandaag de LOM Congresnieuwsbrief in hun mailbox. Deze nieuwsbrief werd verstuurd met onze nieuwe nieuwsbrief software. Met deze software kan de redactie geheel zelfstandig nieuwsbrieven aanmaken, testen en versturen. Binnenkort zal ook de algemene LOM Nieuwsbrief op dit systeem overgaan.

Een bijzondere functie is dat de nieuwsbrief gepersonaliseerd is. Dat houdt in dat elke abonnee een unieke nieuwsbrief krijgt! Het LOM gebruikt deze functionaliteit om ervoor te zorgen dat de gegevens van de congresdeelnemers up to date blijven. Elke abonnee krijgt een selectie van zijn of haar profielgegevens te zien met daarbij de vraag "zijn deze gegevens nog correct?" Ook werd elke abonnee persoonlijk aangesproken (bijvoorbeeld "Beste Yvonne...").

Ook "weet" de nieuwsbrief wie nog nog niet ingeschreven is voor het congres. Aan deze personen wordt andere informatie getoond, namelijk het bericht dat het congres in september plaatsvindt en dat inschrijven nog mogelijk is.

En er is meer. Het aan en afmelden op de site is gebruiksvriendelijk en voldoet volledig aan de nieuwe wetgeving omtrent nieuwsbrieven. Deze wetgeving is ingesteld met als doel spam en misbruik van emailadressen te voorkomen.

Dit gebeurt o.a. via een double opt in: als iemand zich inschrijft voor de nieuwsbrief, moet hij eerst bevestigen dat het ingevoerde emailadres van hemzelf is. Hij krijgt dan een email met een bevestigingslink. Met een enkele klik op die link kan hij zijn emailadres bevestigen. Pas na een dergelijke bevestiging kunnen we er zeker van zijn dat de eigenaar van het betreffende emailadres de nieuwsbrief wil ontvangen en wordt die persoon definitief abonnee. Ook het uitschrijven verloopt op een vergelijkbare manier.

Tenslotte is het nieuwsbriefsysteem geïntegreerd in de andere onderdelen van de website. Zo zullen in de toekomst ook uitnodigingen verstuurd kunnen worden voor de evaluatie van het congres. Het systeem verstuurt deze uitnodigingen automatisch alleen aan degenen die daadwerkelijk op het congres aanwezig waren.

Binnenkort meer over de LOM Congressite in ons portfolio.

Volg ons op Twitter!

@UnitedKnowledge