Diensten

Wij maken gebruik van onze kennis, onze ervaring en onze creativiteit om de juiste oplossing te vinden. Met een servicegerichte instelling maken we het pakket compleet. Hieronder vindt u de kernpunten van onze aanpak.

Samenwerking en flexibiliteit

Een internetproject is meer dan een verzameling code-regels. Een succesvol product ontstaat door het samenspel van concept, inhoud, techniek en vormgeving. Als full-service internet projectbureau combineren we kennis uit deze verschillende disciplines om tot een optimaal resultaat te komen.

De medewerkers van United Knowledge zijn niet alléén programmeur of alléén vormgever, maar beschikken over meerdere vaardigheden. In de eerste plaats zijn we projectmanagers, waarmee u uw wensen en doelen kunt bespreken. Daarnaast hebben we de kennis om deze te vertalen in een functioneel, technisch en grafisch ontwerp. Tenslotte nemen we de implementatie voor onze rekening.

Dat betekent niet dat we alles alleen doen. In alle projecten die wij uitvoeren maken wij gebruik van de expertise van ons uitgebreide netwerk. Of het nu gaat om redactiewerk, marketing, design of programmeren, wij weten wie de juiste persoon is voor een gegeven taak.

Kwaliteit en toegankelijkheid

U heeft vast wel eens iemand horen zeggen dat het bouwen van een website eenvoudig is. Het maken van een goede website is echter een complex project. Volgens ons is een website pas goed, als ze voldoet aan de volgende eisen.

Gebruiksvriendelijkheid

De regel is simpel: een website moet eenvoudig zijn in het gebruik. Dat begint al bij het opzetten van de informatiestructuur: alle informatie moet op een logische, vindbare plaats staan en in een correcte hiërarchie. Bij complexe functionaliteiten is het belangrijk dat de gebruiker het overzicht behoudt en het gevoel heeft dat hij "in control" is.

Wij weten waaraan een goede interface moet voldoen. We gebruiken schetsen, scenario's, wireframes, flowcharts om de interactie te ontwerpen. Bij elke volgende stap in het proces blijft gebruiksvriendelijkheid een voorwaarde.

Toegankelijkheid

Vindt u dat de informatie op uw website voor iedereen beschikbaar moet zijn? Daar zijn we het zeker mee eens. Helaas zien we vaak sites die niet toegankelijk zijn. Die zijn dus vaak gedeeltelijk of zelfs geheel niet zichtbaar voor mensen met een visuele handicap. Ook gebruikers met oudere software lopen dan al snel tegen problemen aan.

Daarom voldoen de sites die wij maken aan het Kwaliteitsmodel Webrichtlijnen. Als een site aan die regels voldoet, is dat een garantie van kwaliteit en toegankelijkheid.

Robuustheid

Met robuust bedoelen we dat de website werkt in verschillende browsers en op verschillende besturingssystemen. In oudere browsers, zoals Internet Explorer versie 6, zien websites er vaak niet netjes uit. Dat komt door bugs in de browser: de code wordt verkeerd geïnterpreteerd. Daardoor vallen afbeeldingen weg of komen teksten op de verkeerde plek te staan.

Dankzij onze ervaring met het oplossen van dit soort bugs en door onze producten uitgebreid te testen, kunnen we een optimale gebruikservaring garanderen voor alle gebruikers.

Gepast design

Vormgeving gaat verder dan esthetiek. Het design van een website is een boodschap op zichzelf: begrijp ik wat ik op de site kan vinden en wat ik er kan doen? Versterkt het design de inhoud of zendt het een verkeerd signaal uit? Denk bijvoorbeeld aan een website over tolerantie; past daar de kleur rood bij of kunnen we beter een neutraal kleurenpalet kiezen? Door dergelijke vragen te stellen, kan een design wel degelijk objectief beoordeeld worden.

Wij geven de voorkeur aan een design dat de inhoud ondersteunt, dat niet in de weg zit bij het gebruik en waarbij de kracht zit in de details.

Inhoud en techniek

Achter al onze projecten staat het open source content management systeem en application framework WebGUI. Dat is een hele mondvol Engelse termen; het betekent het volgende. Met WebGUI kunt u zelf uw website beheren: voor het toevoegen van tekst en afbeeldingen (en meer!) is geen technische kennis vereist. Dus waar anders de techniek vaak een drempel is, geeft WebGUI u verregaande controle over de inhoud van uw website.

Daarnaast is WebGUI een application framework, een platform waarop maatwerk-software ontwikkeld kan worden. De standaardfunctionaliteiten van WebGUI kunnen relatief eenvoudig uitgebreid worden. De nieuwe software maakt dan gebruik van de bestaande basis. Dat is natuurlijk efficiënter dan een applicatie vanaf de grond opbouwen en dus een voordelige oplossing.

United Knowledge draagt ook zelf bij aan de ontwikkeling van WebGUI. Door software te ontwikkelen, door bugs te vinden en op te lossen en door mee te denken over nieuwe features, dragen wij ons steentje bij aan de internationale WebGUI-gemeenschap.

mattus_logo_ministeries.jpg